Handelen in de lokale economische context

De Boulbi School past in een bepaalde omgeving, in het bijzonder sociaal-economische realiteit. Een manier om de Boulbi School te helpen, is door te proberen de lokale ontwikkeling te bevorderen: een bevolking met meer middelen zal meer voorzieningen hebben om kinderen in goede omstandigheden naar school te sturen. Het idee is ook om een ​​zekere autonomie van de school te bevorderen in termen van levensonderhoud.

Het model van microfinanciering promoten

We initiëren een microfinancieringsproject in juni 2018. Het zal worden beheerd door de school. Het moet ouders toestaan om geld te lenen om een bedrijfje te starten, gereedschap of grondstoffen te kopen, wat de levensomstandigheden van de kinderen ook zal verbeteren. De rente die door de leningen wordt gegenereerd, gaat rechtstreeks naar de school om aan verschillende uitgaven te voldoen.

Laten de school zijn eigen graan verbouwen

Wat als de Boulbi School haar eigen granen, zelfs haar eigen groenten, verbouwde om haar studenten te voorzien van voldoende en toegankelijk voedsel voor de meest behoeftigen? Het is veel meer dan een idee, maar een concreet project, perfect haalbaar. We zijn in de eerste fase: de verwerving en opslag van grote hoeveelheden graan … Als een deel van het graan bedoeld is voor directe consumptie, wordt zo snel mogelijk een ander deel in de school gezaaid …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *